Tervetuloa seuraamaan Psykologiaa-sivustoa!

Mistä Psykologiaa-sivustossa on kyse? Miten kaikki sai alkunsa? Mikä on koko sivuston olemassaolon tarkoitus? Jotteivat vastaukset näihin kysymyksiin jäisi kenellekään epäselviksi, kerrotaanpa lyhyesti tarina Psykologiaa-sivuston synnystä.

Ajatus Psykologiaa-sivuston perustamisesta syntyi jo alkukesästä 2017. Tuolloin toinen sivustomme perustajista, Niina, synnytti keskustelua nuorille psykologeille suunnatussa ammatillisessa Facebook-ryhmässä siitä, millä tavoin psykologeille on sopivaa ja hyvän maun mukaista olla esillä mediassa ja erilaisissa viestintäkanavissa – ovathan psykologit terveydenhuollon ammattilaisia, joita tietyt säädökset ja ohjeistukset rajoittavat.

psykologiaa

Voiko psykologi pitää blogia? -kirjoitus synnytti aktiivista ja innostunutta keskustelua psykologien keskuudessa. Pian keskustelu someryhmissä rönsyili erilaisiin teemoihin kuten psyykkisten terveysongelmien aiheuttamaan leimaantumiseen, psykologien yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä psykologisen tietotaidon levittämiseen.

Monitahoisen somekeskustelun teemoissa oli havaittavissa yksi yhteinen huolenaihe ja kysymys: Miksi psykologeina olisimme näistä asioista hiljaa? Miksi emme lähtisi aktiivisesti tarjoamaan tietotaitoamme ja osaamistamme ihmisten ja yhteiskunnan käyttöön? Näiden kysymysten esittämisen jälkeen oli selvää, että haluamme tehdä asialle jotain, jotta monipuolista tietoa psykologiasta olisi helpommin ihmisten saatavilla. ”Miten onnistuisimme tässä?”, oli seuraava kysymyksemme.

Potentiaalisia vaikutuskanavia olisi varmasti monia, mutta meille luontevalta ratkaisulta tuntui blogisivuston luominen ja laajan psykologiverkoston osallistaminen sisällöntuottajiksi sivustolle kirjoittamaan tekstejä, kenties kuvaamaan videoita, nauhoittamaan podcasteja tai mikä vain edistäisi psykologisen tiedon leviämistä ja tunnettavuutta tehokkaalla tavalla.

psykologiaa

Jo heti alkuun mukaan ilmoittautui 150 ideasta innostunutta psykologia ja psykologianopiskelijaa. Ideamme sai siis selkeästi positiivista vastakaikua kollegoiltamme!

Kesän ja alkusyksyn suunnittelun jälkeen olemme ylpeitä saadessamme julkaista Psykologiaa-sivuston, jonka tarkoituksena on levittää asiallista ja tutkimukseen perustuvaa tietoa psykologiasta tieteenalana sekä tarjota arkipäiväistä tietoa ihmismielestä, jotta voisit ymmärtää paremmin sekä omia että ympärilläsi olevien ihmisten mielenliikkeitä. Toivottavasti saat sivustolla julkaistavista blogiteksteistä sekä muusta sisällöstä antoisia oivalluksia!

Jatkossa Psykologiaa-sivusto päivittyy kerran viikossa uuden blogipostauksen, vlogin tai podcastin muodossa. Marraskuun teemana on Mitä on psykologia? Jotta saat heti tiedon uusista julkaisuistamme, ota Psykologiaa-sivusto seurantaan myös Facebookissa!

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Psykologiaa-sivuston mielenkiintoisia tekstejä sekä muuta sisältöä!

Terveisin,

Sivuston ylläpitäjät
Jaakko Sahimaa ja Niina Vähäaho

10 thoughts on “Tervetuloa seuraamaan Psykologiaa-sivustoa!

  1. Kiitos paljon! 🙂 Mukava kuulla positiivista palautetta! Ollaan itsekin todella innoissamme; huipputyyppejä tulossa kirjoittamaan monista mielenkiintoisista aiheista!

   Tykkää

  1. Kiitos palautteesta, todella mukava kuulla! 🙂 Mekin odotetaa innolla, erittäin mielenkiintoista settiä tulossa!

   Tykkää

 1. Hei,bloginne synnyttää kiinnostusta mutta missä on avoimet kysymykset;itse olen varteenotettava yksilö joka tappelee oikeiden päätöksien tekemisellä;ero ,omaisuuden myynti,yrityksen myynti,jätän perheen ja erakoidun.Menetin juuri omaisuuden jonka sain aikaan 20v.yrittämisellä ja se meni puolisoni ns.huonosta matematiikasta.Nyt maksan omaa ja hänen velkaa ja pää alkaa pehmetä eli pahin skenaario kaikille.Jos meikä hajoo niin hajoo koko pakka;miettimistä??

  Tykkää

  1. Hei Jarno! Kiitos kommentistasi! En ihan tavoittanut, mitä hait avoimilla kysymyksillä? Haluaisitko tarkentaa? Todella ikävä kuulla vaikeasta elämäntilanteestasi. Paikallisessa terveyskeskuksesta voi saada esimerkiksi keskusteluapua ja tukea käytännön asioiden järjestelyssä. Toivon sinulle jaksamista ja hyvää syksyä!

   Tykkää

 2. No nyt on avattu tosi kiintoisa sivusto, kovasti kiitos että infositte tästä LinkedInissä (kaikki eivät harrasta Facebookia)! Näen tässä omalta kannaltani synergiaetuakin, sillä olen viime vuosina pitänyt itse psykologisiin aiheisiin keskittyvää kaunokirjablogia. Alan tietysti seurata teitä & toivotan antoisaa jatkoa ja menestystä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiva, että löysit blogiimme! Pitää jatkossakin käyttää muitakin kanavia kuin Facebookia sivuston mainostamisessa! Kiitos kommentista ja menestystä sinunkin blogillesi :)!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s